6 tekem čez vikend

Turnir za najmlajše pionirke ob 70. letnici košarke v Zagorju


V soboto, 27.11.2021, je v Zagorju potekal turnir ob 70. letnici košarke v Zagorju, kjer sta nastopili tudi naši dve ekipi Felix Zasavje Modre in Felix Zasavje Bele. Na turnirju sta naši ekipi odigrali vsaka po 2 tekmi proti vrstnikom iz Košarkarskega kluba Zagorje. Igralke obeh ekip so prikazale všečno in borbeno igro, kljub temu, da je bilo za večino igralk to prva tekma.

Za ekipo Felix Zasavje Modre so nastopile: Aleksandra, Naya, Anaja, Ana Leila, Lara, Teja, Lana, Nika, Tia, Tiana, Ema, Kaia, Valerija in Deja

Za ekipo Felix Zasavje Bele so nastopile: Elmina, Maša, Lina, Zarja, Lucija, Lina, Ella, Lara, Eljona, Ana, Ema in Nikolina


Felix Zasavje Modre
Felix Zasavje Bele

EXTRA LIGA: Članice izgubile v Novem mestu


Tudi tokrat prepričljivo boljše dolenjske košarkarice


Domača ekipa ŽKK Krka Novo mesto je bila tudi v 2. krogu Extra Lige boljša od naših košarkaric. V 1. četrtini je naša ekipa dobro držala stik s favoriziranimi domačimi igralkami, ki so si v uvodnih 10 minutah igre priigrale minimalno prednost 4 točk. Naša ekipa je potem popustila v 2. četrtini, kjer so igralke Felix Zasavje dosegle samo 7 točk in novomeška Krka je odšla na odmor z lepo prednostjo 20 točk. Še za dodatnih 10 točk so bile Dolenjke boljše v 3. četrtini ter v zadnji četrtini samo še potrdile zmago z rezultatom 92:47.

Statistika tekme:

Krka Novo mesto : Felix Zasavje


Tekma, ki jo opišejo besede: nervoza, pritoževanje, poškodbe,…


Takoj po tekmi z novomeško Krko pa je naše košarkarice čakal še obračun z Jelšo Šmarje. Tekmo so naše košarkarice odlično začele na krilih prve strelke zasavske ekipe Maje Avbelj, ki s 6 točkami povedla našo ekipo v vodstvo 6:0. Uvodna četrtina se je kljub temu končala z rahlo prednostjo nasprotnic 18:17. Druga četrtina je na krilih kadetinj Sare Vodlan, Gaje Glažar (dve trojki) in Maje Avbelj za točko pripadla naša ekipi.

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, ki je pa počasi izgubljala “Fair Play”. Nenehno pritoževanje štajerske klopi in igra na meji nešportne osebne napake. Ceno vsega tega je prva “plačala” Maja Avbelj, katero so na prodoru zaustavili z osebno napako. Naša igralka je po tej osebni napaki odšla direktno v Urgentni center Novo mesto. Nekaj minut kasneje jo je skupila še Gaja Glažar, ki bo prav tako zaradi pretresa možganov nekaj časa odsotna.

Na koncu je bila naša oslabljena ekipa malce prekratka ter izgubila z rezultatom 60:52.

Statistika tekme:

Jelša Šmarje : Felix Zasavje


#EnaEkipaEnoSrce

Novice