EXTRA LIGA: Članice ponovno na igrišču

Extra Liga je nazaj!


V soboto, 5.6.2021, bo članska ekipa Felix Zasavje po več kot letu dni ponovno odigrala tekmo v mednarodni Extra Ligi in to tam, kjer je zasavska ekipa tudi odigrala zadnjo tekmo – na Jesenicah. Zaradi vseh ukrepov vezanih na Covid-19 se bo liga začela z 8 mesečno zamudo. V tekmovanju bo v sezoni 2020/21 nastopilo 6 ekip in sicer: Felix Zasavje, Krka Novo mesto, Kranjska Gora – Jesenice, Koš Celovec, Šmarja Jelša in Pomurje. Za razliko od prejšnje sezone bodo tokrat v tekmovanju manjkali hrvaška ekipa FSV Rijeka in italijanska ekipa Interclub Muggia.


Tekmovanje v Extra Ligi bo za to sezono skrajšano in bo potekalo v 1. delu po turnirskem sistemu. Ekipe so razdeljene v dve skupini, kjer bo znotraj skupine potekal turnir treh tekem. Prvi dve ekipi v skupini se bosta uvrstili na zaključni turnir najboljših štirih ekip lige.

Skupina 1Skupina 2
Kranjska Gora – JesenicePomurje
Felix ZasavjeKoš Celovec
Krka Novo mestoJelša Šmarje

V kakšni postavi bodo nastopile zasavske košarkarice:

V ekipi Felix Zasavje na turnirju na Jesenicah ne bo nastopila Barbara Brucci, ki zaradi daljše prekinitve še ni dovolj pripravljena na tekmovanje. Ostale igralke so pripravljene, vključno s Špelo Kosem, ki bo igrala že 8 zaporedno sezono (člansko) in Lucijo Guzaj, ki bo vstopila v svojo 6 zaporedno člansko sezono. Med novinkami v ekipi bodo tokrat Gaja Glažar in Julija Potrbin.

Igralke, ki bodo nastopile na turnirju
Hana Husić
Maja Avbelj
Maja Magister
Gaja Glažar
Vanja Stanojević
Špela Kosem
Tjaša Muhovic
Sara Vodlan
Lucija Guzaj
Julija Potrbin

Lucija Guzaj: “Sobotnega turnirja se že vsi zelo veselimo, saj je od zadnje tekme preteklo že več kot leto dni. Kljub temu mislim, da to ne bo preveč vplivalo na samo igro. V soboto se bomo skupaj kot ekipa borili po najboljših močeh in poskušali doseči čim boljši rezultat. Upam, da bo turnir, glede na vse omejitve potekal brez zapletov. “

Trener Miha Bučalič: “Vsi skupaj že nestrpno pričakujemo začetek skrajšane sezone v Extra Ligi. Vzdušje v ekipi je izredno dobro, kar bo nedvomno pripomogli k boljši predstavi na samem turnirju. Potrebno se je zavedati, da je od zadnje tekme že več kot eno leto, zato je pričakovati tudi nihanja v igri. Sem pa prepričan, da bodo dekleta dala vse od sebe za čim boljši rezultat.”


Spored tekem skupine 1:

ob 10.00: Kranjska Gora – Jesenice : Felix Zasavje

ob 12.15: Felix Zasavje : Krka Novo mesto

Turnir bo potekal v športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca, Jesenice


#ExtraLiga #EnaEkipaEnoSrce #Turnir #SkupajZmoremo #NiPredaje #DobroVzdušje

Novice