EXTRA LIGA: Konec sezone za Felix Zasavje

Članice zaključile sezono 2020/21


Članska ekipa Felix Zasavje je danes odigrala še drugi turnir mednarodne Extra Lige, ki je potekal v Šmarjah pri Jelšah. Tokrat sta bili v ekipi tudi Barbara Brucci in Maja Magister, manjkali pa sta tokrat Katja Potisek in Špela Kosem. Na prvi tekmi se je naša ekipa pomerila proti domači zasedbi, na drugi tekmi turnirja pa proti zamejski ekipi Koš iz Celovca.


V prvo tekmo so naše igralke krenile izredno slabo, saj so v prvih osmih minutah dosegle zgolj tri točke, medtem ko je bila domača ekipa bistveno bolje razpoložena in je v enakem obdobju dosegla kar 18 točk. Uvodnih 10 minut se po trojki Sare Vodlan končalo z rezultatom 23:10. V 2. četrtini je bila obramba naše ekipe bistveno boljša, saj so igralke Jelša Šmarje dosegle samo 8 točk ter tako odšle na odmor s prednostjo +9 točk.

Drugi polčas se je začel izenačeno, nato pa so naše igralke dve minuti pred koncem 3. četrtine po trojki Hane Husić zaostanek zmanjšale na samo 6 točk (41:35). Na žalost pa je bilo v zadnji minuti 3. četrtine storjenih preveč napak in delni rezultat 7:0 je ponovno zasavsko zasedbo oddaljil. V zadnji četrtini so igralke Felix Zasavje nekajkrat prišle pod 10 točk zaostanka, vendar za preobrat je zmanjkalo moči. Tekma se je končala s končnim rezultatom 65:49.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate statistiko prve tekme!

Statistika tekme Jelša Šmarje : Felix Zasavje


Na drugi tekmi je naša ekipa za uvrstitev na zaključni turnir nujno potrebovala zmago nad celovškim Košem. Tako kot vse tekme v sezoni 2020/21 so tudi tekmo proti Košu naše igralke začele premalo odločno. Po 8 minutah igre so igralke Koša vodile s 22:5. Tudi 2. četrtina je pripadla Korošicam, predvsem je blestela Alina Seher, ki je dosegla v prvem polčasu kar 8 trojk, naše igralke pa so v tem obdobju zgrešile 14 prostih metov.

Kljub slabšemu prvemu polčasu pa se naša dekleta niso predala in zaostanek ob koncu 3. četrtine zmanjšale na 11 točk. V zadnji četrtini je svojo prednost pod košem dobro izkoriščala Barbara Brucci, ki je bila s 14 točkami tudi najboljša strelka zasavskega kluba. Dve minuti pred koncem so naša dekleta prišle na zaostanek zgolj 3 točk (53:56), vendar ob zaključku tekme je enostavno zmanjkalo moči in zmage so se veselile koroške Slovenke.

Statistika tekme Felix Zasavje : Koš Celovec


Trener Miha Bučalič: “Na turnirju bi seveda lahko iztržili več kot le dva poraza, vendar pri izenačenih tekmecih je potrebno s pravim pristopom začeti že v prvi minuti tekme. Vse štiri tekme v skrajšani sezoni smo začeli slabo ter potem skozi celotno srečanje “lovili” nasprotnika za kar smo porabili preveč moči, kar se je tudi pokazalo v zaključku tekme. Kljub temu, da se nam ni uspelo uvrstiti na zaključni turnir ne smemo biti preveč razočarani, saj smo imeli v primerjavi z nasprotniki najslabše pogoje za pripravo na začetek skrajšane sezone. Medtem, ko so nasprotniki imeli na razpolago vadbene prostore je naš primarni vadbeni prostor telovadnica OŠ Trbovlje bila zaprta. Sezona se je zaključila in kmalu se bo pričela nova, na katero se bomo dobro pripravili.”


Za Felix Zasavje so v tej sezoni nastopile: Hana Husić, Maja Avbelj, Katja Potisek, Špela Kosem, Vanja Stanojević, Tjaša Muhovic, Lucija Guzaj, Sara Vodlan, Maja Magister, Julija Potrbin, Glažar Gaja in Barbara Brucci.

Na spodnji povezavi pa si lahko ogledate statistiko vseh igralk v sezoni 2020/21!

Statistika Felix Zasavje sezona 2020/21

#EnaEkipaEnoSrce #ExtraLiga #Članice #KonecSezone

Novice