Extra Liga: Zagrebčankam zmaga na Polaju

Borbena igra šesterice premalo za presenečenje


Članice so v soboto, 15.1.2022, odigrale novo tekmo v mednarodni Extra Ligi. V športni dvorani Polaj v Trbovljah so naše košarkarice gostile zagrebška dekleta iz Folke Borovje. Že v prejšnjem krogu na Jesenicah so naša dekleta nastopile oslabljene, tokrat pa je na domačem parketu nastopilo samo šest domačih igralk. Po štirih sezonah je ponovno modri dres oblekla Manja Slapšak.


Tekmo so naše košarkarice začele izredno slabo, saj so hrvaške igralke po uvodnih 6. minutah igre povedle 3:16 ter tako prepričljivo dobile 1. četrtino z rezultatom 8:19. V 2. četrtini pa so igralke Felix Zasavje prestavile v višjo prestavno in po delnem rezultatu 18:4 prvič na tekmi tudi povedle (26:23). Žal pa vodstvo ni dolgo trajalo in po seriji košev hrvaških igralk je 1. polčas ponovno prepričljivo pripradel gostujoči ekipi.


3. četrtina je kljub vidni utrujenosti zasavske šesterice potekala dokaj izenačeno. V začetku zadnje četrtine so naše igralke še zadnjič prišle pod 10 točk zaostanka. V zadnjih minutah tekme so domače igralke razumljivo popustile, saj kljub borbeni in zavzeti igre enostavno ni bilo več moči. Tekmo so tako hrvaške košarkarice prepričljivo dobile z rezultatom 56:75. Kljub porazu so igralke pozitivno presenetile, odigrale odlično tekmo, treba pa je upoštevati, da so od šestih igralk, dve preboleli korono in ena igralka odigrala tekmo po štirih letih premora.


Statistika tekme

Felix Zasavje : Folka Borovje


Čeprav članska ekipa ni tudi tokrat uspela zabeležiti zmage, pa vrnitev Manje Slapšak pomeni preoblikovanje ekipe. V naslednjih tekmah prav tako pričakujemo še kakšno povratnico in s tem bo ekipa ponovno dobila pravo vrednost in s tem tudi zmage.

Žreb nagradne igre, ki bi moral biti na sobotni tekmi je prestavljen na naslednjo domačo tekmo. Vsi, ki ste delili novico boste avtomatično sodelovali v žrebu.


#EnaEkipaEnoSrce

Novice