LWB U17: Zasavke na Polaju gostile ekipi iz Jesenic in Milj

V nedeljo, 6. marca 2022, je v športni dvorani Polaj v Trbovljah potekal kadetski turnir lige LWB, na katerem so se pomerile ekipe Felix Zasavje, Kranjska Gora – Jesenice in Pallacanestro Interclub Muggia. Ekipa Kranjska Gora – Jesenice je na turnirju zabeležila dve zmagi, ekipa Pallacanestro Interclub Muggia pa je bila po preobratu tokrat boljša od domače ekipe Felix Zasavje.

Na prvi tekmi sta se še drugič v sezoni pomerili ekipi Felix Zasavje in Kranjska Gora – Jesenice. Na prvi tekmi na Jesenicah so bile boljše Gorenjke, ki so takrat slavile z rezultatom 72 proti 63. Gostujoče košarkarice so tokrat boljše otvorile tekmo in prvo četrtine dobile z rezultatom 23 proti 17, v drugi četrtini pa so Zasavke bolje zaigrale v obrambi in se uspele nasprotnicam ob zaključku prvega polčasa približati na vsega točko zaostanka. V tretji četrtini pa je sledil padec zbranosti v obrambi, kar so gorenjske košarkarice s pridom izkoristile in pobegnile na 15 točk prednosti, kar so v zadnjih desetih minutah uspešno ubranile in Zasavkam zadale še drugi medsebojni poraz v sezoni. Tekma se je končala z rezultatom 76 proti 58.

Statistika tekme Felix Zasavje : Kranjska Gora – Jesenice

Na drugi tekmi turnirja so se v napeti tekmi pomerili ekipi Kranjska Gora – Jesenice in Pallacanestro Interclub Muggia. V končnici tekme so bile boljše gorenjske košarkarice, ki so z rezultatom 56 proti 46 zabeležile še drugo zmago na turnirju.

Statistika tekme Kranjska Gora – Jesenice : Pallacanestro Interclub Muggia

Zasavske košarkarice je čakala še zadnja tekma turnirja na Polaju in hkrati tudi še druga medsebojna tekma z italijansko ekipo Pallacanestro Interclub Muggia. Igralke Felix Zasavje so tekmo začele zelo razpoložene in prednost 10 točk iz prve četrtine v začetku druge četrtine samo še povečevale. V peti minuti druge četrtine je Sara Vodlan zadela oba prosta meta in povišala prednost na visokih 20 točk. Nato pa je sledila serija košev igralk iz Milj, ki so uspele stopiti prednost Zasavk na 11 točk pred drugim polčasom. V tretji četrtini sta bili obe ekipi razpoloženi za igro v napadu, italijanske košarkarice pa so se na semaforju še naprej približevale Zasavkam, ki so vstopile v zadnjo četrtino z minimalno prednostjo. V zadnji četrtini domači ekipi ni uspelo odgovoriti na razpoloženo igro nasprotnic v napadu in gostujoča ekipa iz Milj je na koncu slavila zmago z rezultatom 76 proti 68.

Statistika tekme Felix Zasavje : Pallacanestro Interclub Muggia

Zasavke v naslednjem krogu čaka tekma z avstrijsko ekipo UBI Graz. Ta tekma pa utegne biti tudi odločilna za zasavske košarkarice v boju za zaključni turnir najboljših štirih ekip lige, ki bo potekal v mesecu maju.

Novice