Pionirke in članice otvorile sezono

Starejše pionirke polovično uspešne, članicam malo zmanjkalo


Starejše pionirke so v soboto, 6.11.2021, odšle na gostovanje v Zagreb, kjer so se na 1. turnirju sezone LWB lige v hrvaški prestolnici pomerile proti domači ekipi Folka Borovje ter proti avstrijski ekipi UBI Graz/Scorpions. Članice pa so dan kasneje odšle na 1. krog Extra Lige v Celovec, kjer jih je pričakala domača ekipa Koš Celovec.


Starejše pionirke so prvo tekmo proti domači ekipi Folka Borovje začele zelo dobro in po izenačeni 1. četrtini (rezultat je bil 9:9) prišle do prednosti ob polčasu z rezultatom 24:22. V drugem polčasu so zasavske igralke malce popustile kar so s pridom izkoristila domača ekipa ter se po 40 minutah veselila zmage s 52:43.

Še bolj odločno so naše igralke krenile na začetku druge tekme, kjer so bile predvsem razpoložene v napadu, tako da so nasprotnice iz Avstrije ob polčasu zaostajale že za 10 točk. Tudi nadaljevanje je pripadel našim igralkam, tako da so se prve zmage v sezoni zasluženo veselile igralke Felix Zasavje, ki so tekmo dobile z rezultatom 57:43.

Prva tekma, Folka Borovje (Hrvaška) : Felix Zasavje 52:43 (9:9, 13:15, 18:14, 16:11)

Statistika tekme Folka Borovje : Felix Zasavje

Druga tekma: Felix Zasavje : UBI Graz/Scorpions (Avstrija) 57:43 (19:7, 18:16, 12:7, 8:13)

Statistika tekme Felix Zasavje : UBI Graz/Scorpions

Na turnirju v Zagrebu so za Felix Zasavje nastopile: Ula Povh, Ana Oberčkal, Daša Hudomalj, Alja Hudomalj, Lea Celestina, Sara Gajser, Gaja Glažar in Zala Zupančič

Gaja Glažar, igralka U15: “Po dolgem času smo z ekipo U15 podale na parket. Že v prvi tekmi smo se osredotočile predvsem na korektno obrambo, a so bile nasprotnice premočne. Drugo tekmo pa smo čez celotno igro korektno pokrivale in branile nasprotnice, kar se je izkazalo tudi v napadu in na koncu smo premagale nasprotno ekipo.”

Ula Povh, igralka U15: “Danes smo v Zagrebu odigrali dve tekmi. Prvo tekmo, proti domačinkam, smo začele zelo borbeno, žal pa nam je v drugem polčasu malo zmanjkalo natančnosti, zato smo za prvo tekmo morale priznati poraz. V drugi tekmi, proti Avstrijkam, pa smo bile tako borbene kot natančne, kar nam je skupaj z ekipnim sodelovanjem med igro prineslo zmago. Tako se iz prvega turnirja v sezoni vračamo z eno novo zmago in dvema novima izkušnjama.”


Prvi krog mednarodne Extra Lige in že prvo gostovanje v tujini. Našim igralkam je žreb pred sezono določil, da bodo prvo tekmo odigrale proti ekipi Koš Celovec v Celovcu. Tekma bi sicer morala potekati kot turnir, vendar je novomeška Krka prestavila tekmi, tako so naše igralke odigrale na Koroškem eno tekmo.

Tekma se je pričela po željah zasavskega kluba, saj so naša košarkarice povedle 6:0 ter 8:2. Igralke Koš Celovec so 3 minute pred koncem 1. četrtine prvič povedle ter z delnim rezultatom 12:3 prešle ob koncu četrtine do vodstva 23:15.

Druga četrtina je z enakim rezultatom pripadla zasavski ekipi, predvsem je v tem delu igre bila razpoložena Maja Avbelj, ki je dosegla 13 točk. Prvi polčas se je tako končal z izenačenim rezultatom 38:38 in bilo je jasno, da bo tekma do zadnje minute izenačena.

Drugi polčas so bolje ponovna začele naše igralke, ki so po 6 minutah igre bile v rahli prednosti s 45:48. Na žalost pa so sledile dobre minute domačih igralk, ki so do konca 3. četrtine naredile delni rezultat 16:6 ter pred odločilno zadnjo četrtino vodile za 7 točk. Zadnjih 10 minut tekme je potekalo izredno izenačeno, najvišjo prednost je domača ekipa imela 5 minut pred koncem tekmo, ko so domače igralke vodile s 71:61. Z borbenostjo je naša ekipa v izdihljajih tekme malce ogrozilo domačo zmago, vendar za preobrat je zmanjkalo časa. Zmaga je tako ostala v Celovcu, rezultat tekme pa je bil 84:78. Najboljša strelka tekme pa je bila Maja Avbelj, ki se je tokrat ustavila pri 37 točkah.

Koš Celovec (Avstrija) : Felix Zasavje 84:78 (23:15, 15:23, 23:16, 23:24)

Statistika tekme Koš Celovec : Felix Zasavje

Miha Bučalič, trener: “Gostovanja v Celovcu so vselej zahtevna in tudi tokrat je bilo tako. Z igro v napadu smo lahko zadovoljni, saj smo dosegli dovolj točk, ki ob solidni obrambi zadostuje za zmago. Tokrat je bila naša obramba preslaba, kar govori tudi podatek, da smo prejeli 84 točk in ob tem je težko računati na zmago. Veseli pa me podatek, da smo rezultatsko zraven in ob dobrem delu na treningu lahko tudi hitro izničimo to minimalno prednost nasprotnic.”


#EnaEkipaEnoSrce #LWB #ExtraLiga #Zmaga #Poraz #GremoNaprej

Novice