Prešernov turnir 2024

V mestni občini Kranj so se letos odločili, da bo kulturni praznik ob dnevu Franceta Prešerna dobil tudi športni pridih. V športni dvorani Gimnazije Franceta Prešerna se je tako danes odvijal Prešernov turnir, katerega se je udeležilo preko 40 ekip iz Slovenije in tujine. Na turnirju je v skupini G nastopila tudi naša ekipa selekcije U11, ki so jo sestavljala dekleta iz Zagorja in Trbovelj.

Ob deseti uri zjutraj jih je čakala prva tekma proti predstavnicam iz Novega mesta. Po vodstvu Zasavk v prvi četrtini z rezultatom 3:1 je Novomeščankam v začetku druge četrtine s pomočjo delnega rezultata 7:0 uspelo izpeljati preobrat. Vendar pa se naša dekleta niso predala in se z borbeno in požrtvovalno igre uspele zopet približati nasprotnicam. Kljub izmeničnemu vodstvu na obeh straneh pa se je tekma na koncu končala z neodločenim izidom 8:8 . Posamezna tekma se je zaradi zelo natrpanega urnika namreč odvijala samo v dveh četrtinah po osem minut.

Felix Zasavje : ŽKK Krka – 8:8 (1:3, 7:5)

Ibrić Hana 2, Crnovršanin Elmina 1, Hudi Aneja, Hasič Tia 2, Jurišič Tinaja 3, Požun Tiva, Jurišič Inaja, Derviševič Lara, Kukavica Lana, Ivešič Inna.

Po dobri uri premora pa nas je čakala že naslednja tekma turnirja. Tokrat so nam nasproti stala dekleta Košarkarskega kluba Mengeš. Skozi celotno srečanje so dekleta prikazale zelo uigrano, ekipno in borbeno igro, kar je ob koncu zadostovalo za visoko zmago na drugi tekmi. Zasavke so namreč prepričljivo dobili obe četrtini in se ob koncu zasluženo veselile zmage z rezultatom 30:3.

Felix Zasavlje : KK Mengeš – 30:3 (9:1, 21:2)

Ibrić Hana, Crnovršanin Elmina 4, Hudi Aneja, Hasič Tia 4, Jurišič Tinaja 4,  Požun Tiva 7, Jurišič Inaja 1, Derviševič Lara,  Kukavica Lana 4, Ivešič Inna 6.

Zelo kmalu po koncu druge tekme pa je naša dekleta že čakala nova tekma. Zmago so si Zasavke tokrat poskušale priigrati proti ekipi Akademije Jake Blažiča. To jim je po izredno razburljivi in napeti drugi četrtini tudi uspelo. Če so naše košarkarice po prvi polovici srečanja še zaostajale z rezultatom 7:4, jim je predvsem po zaslugi izredne igre v obrambi v drugi četrtini uspelo pripraviti preobrat in si s pomočjo zadetega meta v izdihljajih srečanja zagotoviti zmago na tekmi.

Felix Zasavje : Akademija Jake Blažiča – 12:10 (4:7, 8:3)

Ibrić Hana, Crnovršanin Elmina 2,  Hudi Aneja, Hasič Tia 2, Jurišič Tinaja 2, Požun Tiva, Jurišič Inaja 1, Derviševič Lara, Kukavica Lana, Ivešič Inna 5.

Za konec pa so se Zasavke pomerile še proti košarkaricam iz Ilirije. Po uvodnem neodločenem rezultatu in dveh zaporednih zmagah pa se nam je zmaga na zadnji tekmi izmuznila iz rok. Ker je bila to za dekleta že četrta tekma v zelo kratkem času, je bilo med igralkami že pred začetkom srečanja videti rahlo utrujenost. Posledično pa so dekleta zelo težko sledile hitri igri, ki so jim jo narekovale nasprotnice. In čeprav je dekletom ob polčasu uspelo nekoliko zadihati in dobiti drugo četrtino, je bil zaostanek iz prve četrtine enostavno prevelik. Na zadnji tekmi se je tako zmage lahko veselila ekipa iz Ilirije. Vendar pa se kljub porazu na zadnji tekmi iz Kranja vračamo z pozitivno energijo, ter številnimi novimi izkušnjami.

Felix Zasavje : Ilirija – 22:10 (14:0, 8:10)

Ibrić Hana, Crnovršanin Elmina, Hudi Aneja, Hasič Tia, Jurišič Tinaja 7, Požun Tiva 1, Jurišič Inaja 2, Derviševič Lara,  Kukavica Lana, Ivešič Inna.

Novice