Prvi dan na turnirju Champ Cup

Danes se je naša ekipa Felix Zasavje, ki so jo tokrat sestavljala dekleta iz Zagorja in Trbovelj, odpravila v Kranj, kjer so se udeležile turnirja Champ Cup. Ob deveti uri zjutraj jih je za uvod v tekmovanje čakala najprej tekma z domačo zasedbo Champ Academy. Dekleta so v obračun stopila nekoliko zadržano in skozi prve tri četrtine nikakor niso uspele parirati svojim nasprotnicam. To pa se je spremenilo v zadnji četrtini, ko so lahko odigrale bolj razbremenjeno in tako pokazale, da se lahko več kot enakovredno kosajo z nasprotnicami iz Kranja. S prepričljivo igro na obeh straneh parketa so tako Zasavke dobile zadnjo četrtino, vendar pa je bila prednost iz prvih treh četrtin prevelika, da bi lahko na koncu računale na boj za zmago.

Felix Zasavje : Champ Academy – 13:32 (3:11 1:4 0:11 9:6)

Quirri Eliesa, Kukavica Lana 1, Hasić Tia 1, Ožegović Sanida, Požun Tiva, Ibrić Hana 2, Ivešič Inna, Hudi Aneja, Derviševič Lara, Jurišič Tinaja 9, Crnovršanin Elmina.

Takoj po končani uvodni tekmi je Zasavke že čakal obračun proti igralkam iz Rovinja. Tokrat so dekleta srečanje začela veliko bolje kot na uvodni tekmi in uspele držati priključek s hrvaško ekipo. Tako je lahko ekipa kljub zaostanku s šestimi točkami ob polčasu še vedno lahko računala na preobrat v drugem polčasu. Žal pa so v zadnji četrtini dekleta iz Rovinja prestavile v višjo prestavo in pobegnile na neulovljivo prednost.

ŽKK Rovinj : Felix Zasavje – 27:10 (4:3 5:0 8:7 10:0)

Quirri Eliesa Kukavica Lana, Hasić Tia, Ožegović Sanida, Požun Tiva 2, Ibrić Hana, Ivešič Inna 5, Hudi Aneja, Derviševič Lara, Jurišič Tinaja 3, Crnovršanin Elmina.

Še boje kot na drugi tekmi pa so igralke Felix Zasavje odprle tretjo tekmo, ko so ob polčasu vodile že s sedmimi točkami prednosti. V nadaljevanju srečanja je predstavnicam iz Novega Sada postopoma uspelo stopiti prednost naše ekipe in v zaključku srečanja celo preiti v vodstvo. Kljub veliki želji in borbi igralk zasavske ekipe, se dekletom do konca srečanja ni usplelo prebiti nazaj v vodstvo.

Novosadska ŽKA – Felix Zasavje – 30:25 (6:7 0:6 12:5 12:7)

Quirri Eliesa, Kukavica Lana 2, Hasić Tia 9, Ožegović Sanida, Požun Tiva 2, Ibrić Hana, Ivešič Inna 4, Hudi Aneja, Derviševič Lara, Jurišič Tinaja 5, Crnovršanin Elmina 3.

Za konec so se naša dekleta pomerila še proti ekipi iz Postojne. Gledalci so bili lahko skozi celotno srečanje priča zelo izenačeni tekmi, na kateri sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu in vse do konca niso vedeli, kdo se bo veselil zmage. 15 sekund do konca je imela ekipa iz Postojne ob točki zaostanka napad za zmago, ko je naša ekipa storila še peto osebno napako in tako podarila točko postonjsk ekipi. Pravila namreč velevajo, da ko ekipa izpolni bonus, se ob vsaki naslednji osebni napaki avtomatsko prišteje točka nasprotni ekipi. Za tem je naša ekipa imela še nekaj manj kot 10 sekund, v katerih bi si z zadetim metom zagotovila zmago na zadnji tekmi današnjega dne. Žal so bila pri tem naša dekleta neuspešna in tekma se je prevesila v podaljšek. Tam so nekoliko boljšo igro prikazale postojnske predstavnice in se ob koncu veselile zmage na zadnji tekmi uvodnega dne.

Felix Zasavje : KK Orli Postojna – 31:35 (8:8 9:7 8:6 6:10 0:4)

Quirri Eljesa, Kukavica Lana, Hasić Tia 3, Ožegović Sanida 2, Požun Tiva 3, Ibrić Hana 6, Ivešič Inna 3, Hudi Aneja, Derviševič Lara, Jurišič Tinaja 10, Crnovršanin Elmina 4.

Kljub porazom so dekleta pokazala zelo dobro igro in dokazala, da se lahko kosajo z vsemi ekipami. Ob nekoliko ugodnejšem razpletu in nekaj male športne sreče pa bi se dekleta lahko veselila zmage vsaj na zadnjih dveh tekmah. Nova priložnost za dokazovanje dekleta čaka že jutri, ko se bo odvila druga polovica turnirja Champ Cup.

Novice