Zanimivo dogajanje na novem turnirju Zasavske lige

Po uspešno zaključenem mednarodnem turnirju na Poljskem naša dekleta nimajo časa za počitek. Mlajše pionirke je včeraj v športni dvorani Osnovne šole Trbovlje namreč čakalo nadaljevanje Zasavske lige.

Prve so na vrsto prišla dekleta iz Trboveljske ekipe, ki so se pomerila proti fantom iz ekipe KK Rudar. Dekletom je predvsem z izredno agresivno in disciplinirano igro v obrambi postopoma uspelo prevzeti pobudo v tekmi ter diktirati ritem igre. Trboveljčankam je tako skozi tekmo postopoma uspelo povečevati svojo prednost, ki je ob koncu zadostovala za prepričljivo zmago na prvi tekmi turnirja.

Felix Trbovlje – KK Rudar 56:37 (10:4, 18:15, 16:10, 12:8)

Veliko bolj napeta pa je bila druga tekma večera, na kateri se je proti fantom iz Košarkarskega kluba Rudar pomerila še naša zasedba iz Hrastnika. Gledalci so lahko bili tokrat priča zelo izenačeni tekmi s številnimi menjavami v vodstvu. In čeprav je naša ekipa v zadnjo četrtino vstopila s točko prednosti, so fantje v zaključku srečanja uspeli obdržati mirnejšo glavo in si v izdihljajih srečanja uspeli piigrati zmago.

Felix Zasavje – KK Rudar 36:38 (10:8, 7:12, 12:8, 7:10)

Za konec pa je sledila še tekma med obema našima ekipama. In tudi tokrat so se zmage lahko veselila dekleta iz ekipe Felix Trbovlje, ki so s pomočjo agresivne obrambe uspele streti pritisk nasprotne ekipe. Kljub porazu pa so tudi dekleta iz ekipe Felix Zasavje pokazala zelo borbeno in požrtvovalno igro, s katero so si ob koncu srečanja prislužila bučen aplavz iz tribun.

Felix Zasavje – Felix Trbovlje 17:44 (2:22, 9:12, 4:6, 2:4)

S tem pa se pestro dogajanje tega konca tedna še ni zaključilo. V nedeljo bodo na svoj račun prišle še najmlajše pionirke, ki se bodo v tretjem krogu Zasavske lige podale na lov za novo zmago.

Razpored tekem:

10.00 : Felix Hrastnik – Felix Trbovlje

11.00 : Felix Trbovlje – Felix Zagorje

12.00 : Felix Hrastnik – Felix Zagorje

Novice