Troboj Felixovih ekip v Hrastniku

Najmlajše pionirke so se danes mudile v Hrastniku, kjer je potekal že tretji krog Zasavske lige. Turnirja so se tokrat udeležile prav vse naše ekipe iz Zagorja, Hrastnika in Trbovelj.

Na prvi tekmi so igralke domače ekipe izzvala dekleta iz Trbovelj, ki so po zaslugi izjemne igre v prvi četrtini pobegnile na dvanajst točk prednosti. Dobro igro so Trboveljčanke nadaljevale tudi v nadaljevanju tekme in si z zelo lepo ekipno igro zagotovile zmago na uvodni tekmi današnjega dne. Kljub porazu so tudi domačinke na parketu pustile zelo dober vtis in pokazale, da se trdo delo iz treningov počasi vidi tudi na tekmah. Hrastničankam je v pričetku drugega polčasa uspelo nekoliko zmanjšati zaostanek za nasprotno ekipo, kar pa na koncu ni zadostovalo za zmago na prvi tekmi turnirja.

Felix Hrastnik – Felix Trbovlje 9:32 (2:14, 3:6, 4:0, 0:12)

Vendar pa Trboveljčanke niso imele veliko časa za proslavljanje, saj jih je že kmalu po koncu prve tekme čakal obračun z ekipo iz Zagorja. Ekipi sta si bili v prvi polovici tekme zelo blizu in nobeni izmed njih se ni uspelo oddaljiti na višjo prednost, ki bi omogočala mirnejše nadaljevanje tekme. Se je pa to spremenilo v pričetku drugega polčasa, ko je koncentracija na strani Zagorjank nekoliko popustila, kar je nasprotni ekipi uspelo zelo dobro izkoristiti in se oddaljiti na dobrih deset točk prednosti. S pomočjo izredno borbene igre v obrambi je Trboveljčankam to prednost v zadnji četrtini uspelo tudi ubraniti. Posledično so se dekleta lahko veselila še svoje druge zmage.

Felix Trbovlje – Felix Zagorje 34:15 (4:6, 8:8,10:0,12:3)

Kot zadnji pa sta se med seboj pomerili še ekipi iz Hrastnika in Zagorja. Čeprav so domačinke z požrtvovalno igro poskušale držati priključek z Zagorjankami, so jim te v prvi četrtini pobegnile že na štirinajst točk prednosti. V nadaljevanju je domačinkam sicer uspelo nekoliko zmanjšati zaostanek in celo dobiti zadnjo četrtino z rezultatom 10:0. Vendar pa to ni zadostovalo za zmago na zadnji tekmi turnirja, le te se je namreč lahko veselila ekipa iz Zagorja.

Felix Hrastnik – Felix Zagorje 22:32 (0:14, 4:2, 8:16, 10:0)

Novice