Vikend ponovno v znamenju tekem

Drugi vikend v mesecu novembru je bil ponovno zapolnjen s pestrim dogajanjem na košarkarskih parketih. Članska ekipa Felix Zasavje se je odpravile na gostovanje h ekipi ŽKK Krka v Novo mesto, naslednji dan pa so na relaciji Zagreb-Zaprešić dve tekmi odigrale tudi kadetinje.

V drugi tekmi letošnje Extra lige je zasavske košarkarice čakalo gostovanje pri aktualni prvakinjah lige, ki so v športni dvorani Marof upravičile vlogo favorita. Igralke Felix Zasavje so v uvodnih treh minutah uspešno parirale Novomeščankam, nato pa so domačinke v naslednjih minutah pobegnile na dvomestno prednost. V nadaljevanju tekme so domačinke uspešno nadzirale potek tekme in zabeležile zanesljivo zmago, Zasavke pa so po porazu v napeti tekmi v Celovcu morale še drugič v sezoni priznati poraz.

EXTRA LIGA

ŽKK Krka – Felix Zasavje 81:43 (26:13, 24:13, 9:4, 22:13)

Statistika tekme

Za Felix Zasavje so nastopile: Mojca Marušič, Špela Kosem, Julija Potrbin, Tjaša Muhovic, Sara Vodlan, Maja Magister, Anamarija Čančar in Maja Avbelj.

V nedeljo pa so se kadetinje odpravile na kar dve gostovanji v okviru lige LWB, in sicer se je ekipa Felix Zasavje najprej v Zagrebu pomerila z domačo ekipo Folka Borovje, nato pa so se Zasavke odpravile še v Zaprešić, kjer jih je pričakala domača ekipa ŽKK Jabuka. Igralke Folke Borovje ostajajo še vedno neporažene v ligi, na tekmi proti Zasavkam je bila odločilna prva četrtina, v kateri so si Zagrebčanke ustvarile prednost, ki je kljub večim naletom gostujočih igralk niso izpustile iz rok. V drugi tekmi pa so se zasavske kadetinje v sosednjem Zaprešiću pomerile proti ekipi ŽKK Jabuka. Zasavke so tudi na tej tekmi dopustile domačinkam, da so se razigrale v uvodu tekme in prvi polčas je pripadel ekipi ŽKK Jabuka. Drugi polčas pa je minil v znamenju Felixa, saj so zasavske košarkarice v tretji četrtini uspele prevzeti pobudo na igrišču in na podlagi odlične igre v zadnji četrtini tekmo mirno pripeljale do konca in tako do prve zmage v letošnji sezoni.

LWB – U17

Folka Borovje – Felix Zasavje 65:55 (21:9, 16:14, 18:11, 10:21)

Statistika tekme

Jabuka Zaprešić : Felix Zasavje 67:94 (20:18, 17:16, 17:27, 13:33)

Statistika tekme

Za Felix Zasavje so nastopile: Hana Husić, Maja Avbelj, Lea Celestina, Eva Babič, Sara Vodlan, Julija Potrbin, Zala Bajda in Pija Vincek.

Novice