Začetek Zasavske lige tudi za mlajše pionirke

Po tem, ko sta bila pretekla dva konca tedna namenjena turnirju Zasavske lige za najmlajše pionirke, so to soboto na vrsto prišle dve leti starejše igralke. V Zagorju se je namreč odvil prvi turnir mlajših pionirk, katerega se je poleg ekip Felixa Trbovlje in Felixa Zasavje udeležila tudi domača ekipa iz Zagorja.

Na prvi tekmi so se Trbovljčanke pomerila proti domačinom iz Zagorja. Tudi tokrat se dekleta niso ustrašila izziva in se skozi večji del srečanja več kot učinkovito kosala z domačo ekipo. Kljub izredni borbenosti in želji, pa so si fantje, predvsem z zelo dobro napadalno igro v pričetku drugega polčasa ustvarili udobno razliko, ki jo do konca srečanja več niso izpustili iz rok.

KK Zagorje – ŠD Felix Trbovlje 40-27 (10-6, 8-9, 12-0, 10-12)

Druga tekma je bila tudi tokrat namenjena tekmi med obema našima ekipama. Gledalci so lahko skozi celotno srečanje spremljali zelo napeto in borbeno igro. Čeprav si je vsaki ekipi, s pomočjo nekaj uspešnih akcij v napadu uspelo nekajkrat oddaljiti od svojih nasprotnic, so le te za to vedno poiskale odgovor in se uspele vrniti v igro. Tako smo v zadnji dve minuti vstopili z izenačenim rezultatom 26:26. Na koncu pa se je po zaslugi dveh uspešnih napadov v izdihljajih srečanja zmage lahko veselila ekipa iz Trbovelj.

ŠD Felix Zasavje – ŠD Felix Trbovlje 26-30 (2-4, 12- 12, 6-4, 6-10)

Na zadnji tekmi se je z domačini pomerila še ekipa Felix Zasavje. Podobno kot na prvi tekmi se tudi tokrat dekleta niso predala in se s fanti borila za vsako žogo in predvsem z odlično igro v obrambi poskušala držati priključek. Navkljub temu, pa je fantom postopoma uspelo ustvariti razliko, ki jim je omogočila, da so se ob koncu veselili še ene zmage.

KK Zagorje – ŠD Felix Zasavje 34-15 (10-2, 10-7, 8-2, 6-4)

Vsem igralkam in igralcem iskreno čestitamo za prikazano igro na svojem prvem turnirju Zasavske lige!

Novice