Turnir Pityke Kupa zaključili v zlati sredini

Po tem, ko so se naše košarkarice v soboto pomerile proti domači ekipi NK Solymok in češkim predstavnicam iz ekipe Tigers Češke Budejovice, jih je v nedeljo čakal še obračun z igralkami košarkarskega kluba LaBasket Warsaw. Zasavke so tudi na tretji tekmi turnirja morale priznati premoč nasprotnicam iz Poljske, ki so si z zmago priigrale tudi prvo mesto v skupini.

Po napornih tekmah so se igralke odpravile v mesto Kecskemèta, kjer so si ogledale center mesta, po večerji pa so se udeležile še disco zabave, kjer je potekalo druženje vseh igralk na turnirju.

Za zaključek pa je dekleta v ponedeljek zjutraj čakala še zadnja tekma na turnirju. Naše igralke so na turnirju nastopile v skupini A, ki je bila po kakovosti veliko močnejša od Skupine B, posledično pa so se igralke iz skupine A borile z prva štiri mesta, medtem ko je v skupini B potekal boj od 5 do 8 mesta. Ob koncu turnirja tako lahko poročamo, da naša dekleta Nagykoros zapuščajo z osvojenim četrtim mestom.

Za ekipo Felix Zasavje so na turnirju Pityke Kupa nastopile: Maja, Brina, Sarah, Lina, Stella, Eljona, Ajna, Leja, Aini, Melody in Nikolina.

Novice