MEDNARODNI TURNIRJI V TUJINI


Easter Tournament Ostrava – ČEŠKA REPUBLIKA


Prvi mednarodni turnir v tujini na katerem so nastopile ekipe Felix Zasavje je bil ravno Easter Tournament Ostrava. To se je zgodilo leta 2010. Od takrat pa do danes smo se v klubu turnirja udeležili sedemkrat.

Število dni: 5

Oddaljenost iz Zasavja: 700 km

Nasprotnice iz držav: Češka, Slovaška, Litva, Madžarska, Estonija, Poljska, Nemčija,Bochnia Cup – POLJSKA


Leta 2017 smo prvič prejeli vabilo na mednarodni turnir Bochnia Cup v istoimenskem mestu na Poljskem. V naslednjih štirih letih smo redno prejemali vabila in se tudi vselej odzvali.

Število dni: 4

Oddaljenost iz Zasavja: 900 km

Nasprotnice iz držav: Češka, Slovaška, Irska, Poljska in MadžarskaPityke Cup in Batta Cup – MADŽARSKA


Prvo vabilo na turnir smo prejeli leta 2013, katerega smo tudi sprejeli ter se tako avgusta udeležili turnirja Batta Cup. Leta 2017 smo ponovno prejeli vabilo na turnir na Madžarskem, tokrat za turnir Pityke Cup in se ga tudi v naslednjih treh letih udeležili.

Batta Cup / Pityke Cup

Število dni: 4 / 3

Oddaljenost iz Zasavja: 450 km / 550 km

Nasprotnice iz držav: Madžarska, Romunija, Češka, Slovaška, Bulgarija in RusijaWasquehal International Tournament – FRANCIJA


Prvo vabilo iz zahodnih držav je na klubski naslov prispelo leta 2018, ko smo bili povabljeni na mednarodni turnir v WIT 2019 v Wasquehalu v Franciji. Prvič smo na turnir odšli s klubskim kombijem, leto kasneje pa z letalom iz Benetk do Bruslja ter z organiziranim prevozom potem do Francije. Turnirja smo se udeležili dvakrat.

Število dni: 5

Oddaljenost iz Zasavja: 1300 km

Nasprotnice iz držav: Francija, Belgija, Ukrajina, Litva, Latvija, Velika Britanija, Poljska, Švedska, Španija, Italija in AvstrijaCesenatico International Easter Basket Tournament – ITALIJA


Leta 2014 smo spremenili lokacijo Velikonočnega turnirja in sicer namesto Ostrave smo odšli na turnir v obmorsko mesto Cesenatico v Italiji. Za klub je bil to prvi turnir, ki je potekal v Italiji.

Število dni: 5

Oddaljenost iz Zasavja: 500 km

Nasprotnice iz držav: Italija in ŠpanijaTrofej Grada Prijedor – BIH


V letu 2015 smo odšli na priprave v mesto Prijedor v BIH. Poleg priprav pa je v tem času potekal tudi turnir Trofej grada Prijedor. V sklopu turnirja so naše igralke odigrale 4 tekme.

Število dni: 5

Oddaljenost iz Zasavja: 270 km

Nasprotnice iz držav: BIHTurnir v Županji – Hrvaška


Pred pričetkom sezone 2017/18 smo bili s strani KK Županja povabljeni na mednarodni turnir v mestu Županja. Na turnirju smo odigrali 3 tekme ter osvojili odlično 2. mesto.

Število dni: 2

Oddaljenost iz Zasavja: 370 km

Nasprotnice iz držav: Hrvaška, BIH in Srbija