Drugo mesto na mednarodnem turnirju ob dnevu žena!

Mlajše pionirke so se danes odpravile v Ilirsko Bistrico, kjer se je odvijal turnir ob Mednarodnem dnevu žena, katerega se je udeležila tudi naša ekipa. Že na uvodni tekmi so naša dekleta pokazala, da so se danes prišla boriti za končno zmago in si z izvrstno igro priigrala visoko zmago proti hrvaški ekipi FSV Rijeka.

Felix Zasavje – FSV Rijeka 30:6

Po kratkem premoru je Zasavke čakala že druga tekma, nasproti pa so jim tokrat stala dekleta iz Zagreba. Gledalci so bili tokrat lahko priča zelo izenačenemu obračunu, na katerem se do konca ni vedelo, kdo si bo z zmago zagotovil prvo mesto v skupini. Na koncu je to z nekoliko boljšo igro v izdihljajih srečanja uspelo Hrvaticam, vendar pa so kljub temu naša dekleta na igrišču pustila zelo dober vtis pred polfinalnim obračunom.

Felix Zasavje – ŽKK Zagreb 20:26

Po porazu na drugi tekmi, se je Zasavkam v polfinalu uspelo ponovno zbrati in si s pomočjo izjemne igre na obeh straneh parketa zagotoviti zmago proti domači ekipi Palma Pur in si s tem zagotoviti vstopnico za finale. Po zmagi na prvi polfinalni tekmi so si lahko dekleta ogledala še drugo polfinalno tekmo, na kateri sta si ekipi ŽKK Zagreb in Košarkaška šola Jake Blažiča poskušali priboriti še drugo mesto v finalu. Le to je na koncu pripadlo hrvaškim predstavnicam, Zasavke pa so tako dobile priložnost za maščevanje za poraz na prvi medsebojni tekmi.

Felix Zasavje – Plama Pur 28:18

Vendar pa našim dekletom tudi v finalu, navkljub izredno borbeni igri vse do zadnje sekunde, ni uspelo ugnati zagrebške ekipe. Navkljub porazu v finalu so Zasavke skozi celoten turnir prikazale zelo lepo moštveno igro in si na koncu več kot zasluženo priigrale drugo mesto na turnirju.

Felix Zasavje – ŽKK Zagreb 14:18

Vsem igralkam Felixa Zasavje čestitamo za prikazano igro na turnirju in končno drugo mesto.

Novice