EXTRA LIGA: Na Jesenicah se ni izšlo po zasavskih željah

Članice bile na prvi tekmi blizu zmage, na drugi pričakovano poražene


Članska ekipa Felix Zasavje je v soboto po 15 mesecih ponovno stopila na parket, saj je v športni dvorani OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah potekal prvi turnir Extra Lige. Naše košarkarice so se na prvi tekmi pomerile proti domači ekipi Kranjska Gora – Jesenice, na drugi tekmi pa še proti novomeški Krki. Zasavska ekipa ni nastopila v kompletni postavi, saj so tekmo morale izpustiti Barbara Brucci in Maja Magister, se pa je po nekaj letnem premoru ponovno vrnila Katja Potisek.


Tekmo so bolje začela naša dekleta, ki so preko Maje Avbelj tudi povedle, toda kmalu so razpoložene domače igralke dve minuti pred koncem prve četrtine povedle s 16:8. Naša ekipa je v zadnjih trenutkih četrtine s štirimi točkami Hane Husić zmanjšala zaostanek na zgolj 3 točke.

V drugi četrtini pa je v igro vstopila povratnica Katja Potisek, ki je v tem delu igre s kar 13 točkami (3 trojke) poskrbela, da je ekipa Felix Zasavje na odmor odšla s prednostjo 31:33. Izredno izenačena igra se je nadaljevala tudi v tretji četrtini, kar dokazuje tudi rezultat pred pričetkom zadnje četrtine, ko je na semaforju kazalo 47:47.

Zadnja četrtina pa se ni pričela po željah naše ekipe, saj so domače igralke otvorile četrtino z petimi zaporednimi točkami. Dobri dve minuti pred koncem tekme so s košem Lucije Guzaj zasavske košarkarice rezultat zmanjšale zgolj na dve točki (60:58), nato pa je ponovno sledil delni rezultat 6:0 za domačo ekipo. Manj kot minuto do konca tekme je na semaforju kazalo 66:58, kar je skoraj že pomenilo domačo zmago. Igralke Felix Zasavje pa se tudi tokrat niso predale ter s košem Sare Vodlan dobrih pet sekund pred koncem zmanjšale razliko na zgolj točko. Sledila je osebna napaka naše ekipe ter dva prosta meta domačih igralk. Gostujoča igralka je oba prosta meta zgrešila, naše igralke so sicer prišle do skoka, vendar sta bili dobri dve sekundi premalo za zaključni met. Ostalo je pri rezultatu 67:66 za domačo ekipo.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate statistiko prve tekme!

Statistika tekme Kranjska Gora – Jesenice : Felix Zasavje


Na drugi tekmi pa so se igralke Felix Zasavje pomerile proti favorizirani ekipi Krke iz Novega mesta. Kljub temu, da so naša dekleta odigrale drugo zaporedno tekmo, so prikazala borbeno in dobro predstavno. Zaostanek po uvodnih desetih minutah je znašal 6 točk ter se je do polčasa povečal zgolj za dve točki, tako da se je odmor končal z rezultatom 37:29. Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, najvišja prednost je sicer v tretji četrtini znašala 22 točk, vendar so naše igralke uspele do konca srečanja spraviti razliko pod 20 točk. Tekma se je končala z zmago Krke z rezultatom 79:62.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate statistiko druge tekme!

Statistika tekme Felix Zasavje : Krka Novo mesto


Igralka Maja Avbelj: “V soboto smo po dolgem času odigrale turnir na Jesenicah. Naše prve nasprotnice so bile Kranjska Gora – Jesenice, s katerimi smo bile celo tekmo tesno skupaj. 40 sekund do konca tekme smo iz razlike 6 točk prišle le na 1, a nas je čas prehitel. Drugo tekmo smo bile že precej izmučene, a so prikazale kar dobro igro proti Krki. Kljub porazu je bil zelo dober občutek biti ponovno na igrišču.”

Igralka Sara Vodlan: “Glede na to, da dolgo nismo igrale tekem, naša igra ni bila slaba. Na prvi tekmi so odločale malenkosti in na žalost nam je za preobrat zmanjkalo nekaj časa. Na drugi tekmi pa smo kljub porazu prikazale dobro predstavo.”


Naša ekipa ima kljub dvema porazoma na Jesenicah še vedno možnost uvrstitve na zaključni turnir Extra Lige. Prihodnji teden bodo naša dekleta ponovno odigrala turnir, kjer se bodo pomerile proti ekipama Jelša Šmarje in Koš Celovec.

Srečno!!!

#EnaEkipaEnoSrce #ExtraLiga #NiPredaje #Članice

Novice