Kadetinje na Jesenicah odigrale prvi tekmi v sezoni

Kadetska ekipa Felix Zasavje je v nedeljo, 17. 10. 2021, odigrala prvi turnir v novi sezoni LWB lige. Zasavke so se na prvo gostovanje podale na Jesenice, kjer jih je poleg tekme z domačo ekipo Kranjska Gora – Jesenice, čakala tudi tekma z avstrijsko ekipo UBI Graz iz Gradca.

Zasavke so se na prvi tekmi pomerile proti domačim košarkaricam iz Gorenjske in po prvih desetih minutah so igralke Felix Zasavje vodile z rezultatom 20 proti 17. V drugi četrtini so igralke iz Kranjske Gore in Jesenic preobrnile rezultat v svojo korist in na odmor med polčasoma odšle s prednostjo 9 točk. V drugem polčasu so se Zasavke trudile preobrniti potek tekme, vendar so domače igralke na vsako zmanjšanje razlike odgovorile z uspešnim napadom in tekma se je na koncu končala v prid domači ekipi, ki je slavila z rezultatom 72 proti 63.

Po končani prvi tekmi je bil že čas za ogrevanje pred drugo tekmo. Nasprotnice Felix Zasavja so bile tokrat igralke iz Gradca. Tudi na drugi tekmi so bile Zasavke boljše v uvodnih minutah tekme in so ponovno dobile prvo četrtino. Igralke Felix Zasavje so nato z dobro igro v obrambi uspele še povečati svojo prednost iz prve četrtine, ki je ob polčasu znašala 14 točk. Toda avstrijske košarkarice so uprizorile odlično predstavo v tretji četrtini, ki je pripadla ekipi UBI Graz s kar 30 proti 5. V zadnji četrtini so se Zasavke nekajkrat uspele rezultatsko približati, vendar so bile na koncu vendarle prekratke.

Na turnirju na Jesenicah so zasavske kadetinje odigrale šele prvo tekmo po februarju 2019. Naslednja tekma v ligi LWB pa mlade Zasavke čaka v sredini meseca novembra, ko se bo ekipa Felix Zasavje odpravila na turnir v Zaprešić na Hrvaško, kjer se bo pomerila z domačo ekipo ŽKK Jabuka ter ekipo KK Litija.

LWB – kadetinje U17 – 1. krog

ŽKK Kranjska Gora – Jesenice : Felix Zasavje 72:63 (17:20, 24:12, 18:20, 13:11)

Felix Zasavje : UBI Graz 47:61 (14:11, 15:4, 5:30, 13:16)

Novice