Turnirji v tujini

Spomini na aprilske mednarodne turnirje


V preteklosti se je Felix Zasavje udeležil kar nekaj mednarodnih turnirjev v tujini. Mineva natanko dve leti od zadnjega mednarodnega turnirja v na Češkem, ki so se ga udeležile ekipe Felix Zasavje. Po velikonočnem turnirju so se zasavske košarkarice udeležile še turnirja na Madžarskem in Poljskem, ki je bil tudi edini turnir v letu 2020. Potem pa je sledila odpoved naslednjih šestih turnirjev zaradi razmer s Covid-19.


V zadnjih enajstih letih je bilo kar nekaj turnirjev v tujini, ki so se odvijali v tem terminu (v sredini meseca aprila). Prvič so zasavske košarkarice v mesecu aprilu odpotovale na turnir v Ostravo, in sicer pred natanko desetimi leti (2011). Naslednji aprilski turnir je potekal leta 2014 v Italiji v obmorskem mestu Cesenatico. Sledil je turnir v francoskem mestu Wasquehal, ki je bil organiziran 2018. Zadnjič v tem terminu pa so igralke tekmovale leto dni kasneje, in sicer na turnirju na Češkem (Ostrava).


 

Pred natanko desetimi leti v tem času so se igralke Felix Zasavje udeležile svojega drugega turnirja v Ostravi na Češkem. Najverjetneje so bili tisti dnevi na Češkem eni najtoplejših do sedaj v tem terminu. Tudi uspehi niso izostali, saj so starejše pionirke osvojile 1. mesto, mlajše in najmlajše pionirke pa le za las zgrešile medaljo (obe ekipi sta osvojili 4. mesto).


 

Leta 2014 je Felix Zasavje odšel na turnir v Italijo, natančneje v obmorsko mesto Cesenatico. Turnir lahko opišemo z naslednjimi besedami: sonce, morje, peščena plaža, zmage, pokali, dobra hrana,… Za uspeh sta poskrbeli najstarejši ekipi, saj so starejše pionirke osvojile 1. mesto in kadetska ekipa 2. mesto. 


 

Turnir leta 2018 v mestu Wasquheal na severu Francije je bil v marsičem poseben. Na turnir je ekipa starejših pionirk odšla s klubskim kombijem ter v samo eno smer prevozila kar 5 držav (Avstrija, Nemčija, Luksemburg, Belgija in končni cilj Francija) in rekordnih 1300 km. V 16 članski konkurenci so Zasavke osvojile odlično 3. mesto.


Zadnji turnir v Ostravi na Češkem je potekal leta 2019. Felix Zasavje je na omenjeni turnir odpotoval s štirimi ekipami in kar dve ekipi sta posegli po odličjih. Starejše pionirke so osvojile 1. mesto ter najmlajše pionirke so se veselile 3. mesta.


#EnaEkipaEnoSrce

Novice