Dogajanje v drugem tekmovalnem dnevu na Poljskem

Naš drugi dan igranja na Poljskem se je pričel v zelo slavnostnem vzdušju. Naša igralka Ela je namreč danes praznovala svoj 13. rojstni dan. Le tega je skupaj s soigralkami proslavila ob slastni torti in sproščenem vzdušju

Po končanem praznovanju so se dekleta skupaj s trenerji odpravila v dvorano, kjer jih je že čakala prva tekma današnjega dne. In sicer so kot prve danes nasproti našim dekletom stale igralke iz ekipe BA Spartak Myjava. Dekleta so tako kot na včerajšnji prvi tekmi po nekoliko slabši prvi četrtini v nadaljevanju pokazala, da se lahko z borbeno in ekipno igro učinkovito kosajo s svojimi nasprotnicami. Na žalost pa se je tudi na naši tretji tekmi tehnica ob koncu tekme nagnila na stran nasprotnic.

BA Spartak Myjava – Felix Zasavje 63:37 (16:5, 18:17, 17:11, 12:4)

Strelke za Felix Zasavje: Iva Vodušek 11, Anaja Zagorc 11, Lucija Smrkolj 4, Lara Mirnik 3, Tiana Gorenjec 3, Neja Leskovšek 2, Valerija Fotivec 2 in Tia Pevc 1.

Po odmoru za kosilo je dekleta čakala še druga tekma današnjega dne, na kateri so se pomerila proti poljski ekipi GTK Gdynia. Kljub temu, da so Zasavke skozi celotno srečanje prikazala zelo srčno in borbeno igro, so Poljakinje uspele upravičiti vlogo favoritinji se ob koncu veseliti zaslužene zmage.

GTK Gdynia – Felix Zasavje 93:21 (27:5, 25:5, 21:7, 20:4)

Strelke za Felix Zasavje: Iva Vodušek 9, Lara Mirnik 5, Anaja Zagorc 4, Lara Šumer 2 in Veronika Frol 1.

Vendar pa se s tem dogajanje v današnjem dnevu še ni končalo. V večernih urah se je naša ekipa udeležila tudi otvoritev turnirja ter tekmovanje v metanju trojk, na katerem so nastopile kar tri igralke našega kluba. Lara Mirnik, Anaja in Iva so več kot uspešno zastopale barve svojega kluba in si ob koncu prislužile tudi bučen aplavz iz tribun.

Jutri naša dekleta čaka še zadnja tekma, na kateri se bodo pomerila proti češki ekipi HB Basket Praha, nato pa se bodo v popoldanskih urah odpravila proti domu.

Novice