Prvi dan na turnirju Bochnia CUP 2024

Ekipa Felixa Zasavje se je tudi v letošnji sezoni odločila, da se udeleži že petnajstega turnirja Bochnia CUP, ki se odvija v istoimenskem mestu na Poljskem. Dekleta so se skupaj s spremljevalnim osebjem na pot opravila že v noči iz torka na sredo, in po 886 kilometrih in devetih urah vožnje, v sredo dopoldan končno prispela v Bochnio. Po naporni poti so si deklata najprej do dobra odpočila, nato pa preostanek dneva izkoristila za raziskovanje mesta in druženje s soigralkami. Toda čas za počitek je hitro minil, danes sta jih namreč že čakali prvi dve tekmi. Za uvod so se Zasavke pomerile proti domačinkam iz ekipe Mosir Bochnia. Tekma pa se ni začela ravno po naših željah, saj so Poljakinje ob koncu prve četrtine vodile že s sedemnajstimi točkami prednosti. Vendar pa se tako kot vedno tudi tokrat naša dekleta niso predala in v drugi četrtini pokazala, da se lahko več kot učinkovito kosajo z domačo zasebno. Dobra igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, vendar pa je bila razlika iz prve četrtine enostavno prevelika, kar je zadostovalo za zmago domače ekipe.

Mosir Bochnia – Felix Zasavje 64:33 (19:2, 13:13, 23:9, 9:9)

Strelke za Felix Zasavje: Lara Mirnik 11, Lara Šumer 8, Lucija Smrkolj 4, Neja Leskovšek 4, Iva Vodušek 3, Anaja Zagorc 2 in Ela Medvešek 1.

Po kosilu je dekleta čakala že nova priložnost za svojo prvo zmago. Žal pa tudi tokrat Zasavkam ni uspelo držati priključka igralkami iz ekipe BK ASK Slavia Trnava. Po izjemnem uvodu v srečanje je se Slovakinjam uspelo najprej približati, nato pa postopoma povečevati prednost, ki je ob koncu zadostovala za že drugo zmago na turnirju.

BK ASK Slavia Trnava – Felix Zasavje 70:40 (20:18, 28:12, 8:2, 24:12)

Strelke za Felix Zasavje: Anaja Zagorc 16, Iva Vodušek 6, Neja Leskovšek 5, Lara Mirnik 5, Tiana Gorenjec 2, Tia Pevc 2, Valerija Fotivec 2 in Veronika Frol 2.

Dekleta bodo novi priložnosti za dokazovanje imele že jutri, ko se bodo zjutraj najprej pomerila s slovaško ekipo BA Spartak Myjava, popoldanpa jih čaka še tekma proti ekipi GTK Gdynia.

Novice