Dvojna zmaga v Trbovljah!

Danes je v športni dvorani Polaj potekal drugi turnir Zasavske lige za mlajše pionirke in pionirje.

Na uvodnem srečanju so se med seboj pomerili fantje iz Košarkarskega kluba Zagorje in Rudarja. Po izredno izenačenem prvem polčasu je Zagorjanom v drugi polovici tekme uspelo prikazati nekoliko boljšo igro in si s tem ob koncu zagotoviti zasluženo zmago.

KK Rudar – KK Zagorje 19:26 (8:8, 0:2, 4:12, 0:0, 7:4)

Po koncu prve tekme pa so na igrišče stopila tudi naša dekleta, ki so se na prvi tekmi pomerila proti fantom iz Košarkarskega kluba Zagorje. Dekleta so predvsem z izredno agresivno igro v obrambi od prve sekunde srečanja poskušala nasprotnika prisliliti v čim večje število napak. Dobro igro v obrambi pa so dopolnila tudi z zelo uigrano igro v napadu, kar jim je zagotovilo udobno prednost desetih točk ob polčasu. Vendar pa se tudi fantje niso predali in si z nekaj uspešnimi napadi v pričetku zadnje četrtine uspeli vrniti v tekmo. Minuto do konca srečanja sta bili tako ekipi povsem poravnani. Ob koncu je bilo tako zelo pomembno, da dekleta ohranijo mirno glavo in izkoristijo vse dane priložnosti. To je našim igralkam tudi uspelo in si po zaslugi zadete tojke dobre pol minute do konca srečanja in ukradene žoge v naslednjem napadu ob koncu zagotoviti zmago.

Felix Trbovlje – KK Zagorje 33:28 (10:2, 8:6, 4:6, 9:8, 2:6)

Agresivna igra v obrambi je številne preglavice povzročala tudi fantom iz košarkarskega kluba Rudar, s katerimi so se naša dekleta pomerila na drugi tekmi. Igralkam je tako uspelo postopoma pobegniti na nekoliko višjo prednost, katere do konca srečanja več niso izpustile iz rok in se ob koncu zasluženo veselile še druge zmage na turnirju. Skozi igro na današnjih srečanjih lahko trdimo, da je dekletom ves napredek, ki so ga do sedaj uspele pokazati na treningih uspelo prenesti tudi na tekmo.

KK Rudar – Felix Trbovlje 17:38 (4:10, 0:4, 2:12, 8:6, 3:4)

Vsem igralkam in igralcem iskreno čestitamo za prikazano igro na turnirju. Naša dekleta psedaj čaka odhod na Poljsko, kjer se bodo v drugi polovici naslednjega tedna udeležile turnirja Bochnia Cup.

Novice