Extra Liga: Članicam malo zmanjkalo

Gorenjske košarkarice slavile na Polaju

Članska ekipa Felix Zasavje je v 7. krogu Extra Lige gostila gorenjsko ekipo Kranjska Gora – Jesenice. Kljub borbeni igri je zasavski ekipi na koncu zmanjkalo časa za preobrat, tako da so morale naše igralke v tej sezoni še šestič priznati premoč nasprotni ekipi. Na tej tekmi pa je za domačo ekipo po nekaj letnem premoru ponovno zaigrala Nika Razgoršek.


V tekmo so vstopile bolje gostujoče igralke, ki so tudi povedle 0:5. Naše košarkarice so na prvi koš čakale kar pet minut, ko je zadela Lucija Guzaj, ki je bila tudi edina strelka naše ekipe v 1. četrtini (8 točk). V 2. četrtini so Zasavke nadaljevale z dobro igro v obrambi, igra v napadu pa je tudi dobila boljšo podobo in naše igralke so 3. minute do polčasa prvič na tekmi tudi povedle. Prvi polčas se je končal z neodločenim rezultatom 26:26.

Drugi polčas je zasavska ekipa ponovno začela slabše, saj so nasprotnicam dovolile delni rezultat 4:18 ter s tem lepo prednost v nadaljevanju tekme. Trojka gostujoče igralke ob koncu 3. četrtine je pomenila rezultat 39:51 v korist Gorenjk. Tako kot 3. četrtine se je tudi zadnja začela z delnim rezultatom 0:8 za gostujoče košarkarice, ki so tako povedle za velikih 20 točk razlike. Kljub temu, da je bila razlika skoraj nedosegljive pa se naše igralke niso predale in odločno krenile po preobrat. Po koših Lucije Guzaj, Sare Vodlan, Špele Kosem in po trojki Maje Avbelj so naše igralke prišle na dobrih 10 točk zaostanka. Prednost nasprotnic so v zadnji minuti zmanjšale celo na 8 točk, vendar za kaj več je enostavno zmanjkalo časa.

Tudi drugič v sezoni so naše igralke priznale premoč nasprotnicam iz Jesenic

Statistika tekme Felix Zasavje : Kranjska Gora – JeseniceTudi tokrat naša ekipa ni zaigrala v popolni postavi, saj sta zaradi zdravstvenih razlogov že dalj časa odsotne Barabara Brucci in Gaja Glažar, prav tako pa je na tej tekmi manjkala povratnica Manja Slapšak ter Pija Vincek.

Trener Miha Bučalič: “Danes smo bili na žalost malce prekratki za zmago. Kot že celotno sezono imamo preveč nihanj v igri, danes z izjemo druge četrtine, smo vse preostale četrtine začeli izjemno slabo. Kljub visokemu zaostanku v zadnji četrtini se nismo predali in prednost občutno zmanjšali. Za kaj več pa bi potrebovali še kakšno dodatno minuto. Vesel sem tudi povratka Nike Razgoršek v našo ekipo, saj to pomeni ogromno dodano vrednost ekipe. Ekipa se je tekom sezone spremenila in žal mi je, da s takšno zasedbo, ki jo imamo danes, nismo začeli sezone, saj bi bili bistveno bolj uspešni.”


#EnaEkipaEnoSrce

Novice