Extra Liga: Poraz na Jesenicah

Oslabljene članice na Jesenicah poražene


Članska ekipa Felix Zasavje je v nedeljo, 19.12.2021, v Extra Ligi zabeležila nov poraz. Tokrat so naše igralke gostovale na Jesenicah pri domači ekipi Kranjska Gora – Jesence. Kljub dobremu začetku tekme je sedmerica igralk na koncu morala priznati prepričljiv poraz.


Naše igralke so tekmo na Jesenicah začela odlično ter povedle 7:0, prvi koš je zasavska ekipa prejela šele po 5 minutah igre. Uvodnih 10 minut igre je pripadlo naši ekipi, ki je vodila z rezultatom 14:9.

Damača ekipa je prvič na tekmi povedla v 3 minuti 2. četrtine v kateri so naša dekleta dosegla samo 8 točk. Ob polčasu so gorenjske košarkarice zanesljivo vodile z rezultatom 32:22.


Drugi polčas tekme so naše igralke začele izredno slabo, saj so domačinke že takoj na začetku 3. črtrtine naredile delni rezultat 7:0 in tako vodile že za 17 točk. Naše igralke so prvi koš dosegle šele po 5 minutah igre, kjer so z delnim rezultatom 8:2 ponovno prišle na zmernejši zaostanke. Žal se zaključek četrtine ni nadaljeval po željah zasavske ekipe, tako so naše igralke po treh četrtinah zaostajale že za velikih 20 točk.

V zadnji četrtini ni bilo večjih sprememb, tako da so naše igralke zabeležile še peti poraz v sezoni. Omeniti velja, da je tekmo izpustilo kar pet igralke (Maja Avbelj, Barbara Brucci, Gaja Glažar, Špela Kosem in Anamarija Čančar), kar je najverjetneje vplivalo tudi na sam razultat tekme. V naši ekipi se je tokrat najbolj izkazala Sara Vodlan, ki je dosegla 27 točk, kar je tudi njen rekord v članskem tekmovanju.


Statistika tekme

Kranska Gora – Jesenice : Felix Zasavje


Članska tekma Kranjska Gora – Jesenice : Felix Zasavje

V naslednjem krogu Extra Lige, ki bo potekal januarja, se bo naša ekipa na domačih tleh pomerila proti Folki Borovje in Koš Celovcu. Verjamemo, da bo takrat ekipa nastopila z vsemi igralkami ter zabeležila uspeh.

#EnaEkipaEnoSrce

Novice