Nameni del dohodnine ŠD Felix Zasavje

Obveščamo vas, da lahko del sredstev, ki jih morate sicer v okviru davčnih obveznosti iz naslova dohodnine poravnati Republiki Sloveniji, namenite Športnemu društvu Felix Zasavje. Spodaj so podana kratka pojasnila, na kakšen način lahko pomagate klubu v okviru namenitve dela dohodnine za donacije, hkrati pa so priložene tudi povezave do pojasnil Finančne uprave Republike Slovenije.

Davčni zavezanec rezident lahko v skladu z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2) namreč zahteva, da se do 1 % dohodnine od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov.

Upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, so objavljeni na seznamu, ki je dostopen na spletni strani FURS, med njimi pa je tudi Športno društvo Felix Zasavje.

Kako nameniti svoj del dohodnine ŠD Felix Zasavje?

Obstaja več načinov, kako lahko namenite del dohodnine ŠD Felix Zasavje, in sicer lahko to storite preko spletne aplikacije Olimpijskega komiteja Slovenije ali pa preko sistema Finančne uprave Republike Slovenije.

  1. PREKO SPLETNE APLIKACIJE OKS:

Olimpijski komite Slovenije (OKS-ZŠZ) je tudi za letos pripravil enostavno aplikacijo za namenitev do 1 % dohodnine športnim klubom, tako da lahko vlogo za namenitev svojega dela dohodnine izpolnite tudi preko aplikacije na spletni strani OKS.

Spletna aplikacija je na voljo na tej povezavi: https://www.olympic.si/podarim

Zahtevo izpolnite le v 4ih korakih:
1. Izpolnite vsa polja (podatki o klubu: Športno društvo Felix Zasavje – davčna št. 99158264)
2. Podpišite zahtevo
3. Potrdite strinjanje o obdelavi osebnih podatkov in pooblastilo za oddajo zahteve na pristojni finančni urad
4. Kliknite “ODDAJ ZAHTEVO”

2. PREKO SISTEMA FURS:

Zavezanec lahko izpolnjen obrazec za namenitev dela dohodnine odda:

  • elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki ali
  • osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

Obrazec se nahaja na spletnem mestu FURS: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Dokumenti/doh_don.i.sl.pdf

Navodila za izpolnjevanje zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije pa so objavljena na spletni strani FURS: https://edavki.durs.si/OpenPortal/Dokumenti/doh_don.n.sl.pdf

Za vložitev zahteve za namenitev dela dohodnine ni nobene takse!

Športno društvo Felix Zasavje ima naslednjo davčno številko: 99158264.

Podrobnejša pojasnila so dostopna na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Novice