Extra Liga: Zmaga za članice

Članska ekipa do prve zmage v sezoni

Članice Felix Zasavje so včeraj, 13.2.2022, premagale nasprotno ekipo Jelša Šmarje ter tako dosegle prvo zmago v sezoni 2021/22. Ekipa je sicer ponovno nastopila oslabljena, saj je na tekmi nastopilo samo sedem igralk.

Tekma se je začela po željah zasavske ekipe, saj je že v prvem napadu Špela Kosem zadela met za tri točke. 1. četrtina je potekala izredno izenačeno in si nobena od ekip ni priigrale višje prednosti. Po končani uvodni četrtini so bile naše igralke v vodstvu 18:14. Sledila je najverjetneje najslabša četrtina naše ekipe na tekmi, saj so igralke dosegle zgolj 11 točk, tako da je prednost 4 točk tokrat pripadla gostujoči ekipi.

V začetku drugega polčasa so prišle gostujoče igralke do najvišje prednosti na tekmi, saj so po treh minutah 3. četrtine povedle z rezultatom 38:31. Igralke v belih dresih so hitro odgovorile z delnim rezultatom 12:0. Prednost naše ekipe je zdržala do konca 3. četrtine, znašala pa je 6 točk.

Ekipa Jelša Šmarje ni našla rešitve na zasavsko obrambo

Po treh minutah zadnje četrtine so igralke iz Šmarja pri Jelšah znižale svoj zaostanek na vsega 2 točki. Zasavske košarkarice so obdržale mirno glavo ter s fantastičnem delnim rezultatom 15:0 naredile velik korak k prvi zmagi v sezoni. Odlična obramba domače ekipe ni dovolila presenečanja, tako da je zmaga ostala zasluženo doma.


Statistika tekme

Felix Zasavje : Jelša Šmarje


Igralka Sara Vodlan: “Že pred začetkom smo vedele, da bo tekma izenačena in da lahko zmagamo. Skozi tekmo smo se lovile, a smo v pravem času izboljšale obrambo in naredile razliko, ki je tekmo obrnila nam v prid.”

Igralka Maja Avbelj: Včeraj smo po dolgem času ponovno zaigrale na domačem parketu. Tekma se je začela izenačeno in se ob polčasu tako tudi končala. Po 3. četrtini smo vodile z rahlo prednostjo. Vmes se je ponovno obrnilo v prid nasprotnicam, a smo na koncu z dobro obrambo prišle do zaslužene prve zmage.”


#EnaEkipaEnoSrce

Novice