LWB Liga: Domači turnir starejših pionirk

Hrvatice in Avstrijke boljše od zasavskih košarkaric

Starejše pionirke so odigrale drugi turnir mednarodne LWB lige, kjer so na domačih tleh morale priznati premoč nasprotnicam. Na prvi tekmi so se Zasavke pomerile proti hrvaški ekipi Folka Borovje, na drugi tekmi pa še proti avstrijski ekipi Team Kärnten.

Naša ekipa je slabo začela tekmo, saj so nasprotnice takoj povedle 0:8. Kmalu je sledil odgovor zasavskih deklet, ki so v nadaljevanju prikazale boljšo igro in tudi v uvodni četrtini dosegle 13 točk ter jih 20 prejele. Solidna igra, predvsem v obrambi se je nadaljevala tudi v 2. četrtini, kjer so hrvaške igralke dosegle 17 točk. On polčasu je tako na semaforju kazalo 21:37 v prid ekipi Folka Borovje.

V 2. polčasu pa so naše igralke popustile ter gostujoči ekipi dovolile 27 točk, medtem ko je domača ekipa dosegla zgolj 4 točke. Prednost se je stopnjevala tudi v zadnji četrtini, ko so igralke iz hrvaške prestolnice dosegle kar 32 točk ter ob domačih 11 točkah je bil postavljen tudi končni rezultat tekme 36:96.

Statistika tekme, Felix Zasavje : Folka Borovje


Tudi na drugi tekmi so bile nasprotnice premočne za našo mlado ekipo. Sicer so naše igralke po zadetem prostem metu povedle, potem pa so avstrijske košarkarice prevzele pobudo. Že v prvi četrtini so dosegle 30 točk, tako da se je prvih 10 minut tekme končalo z prednostjo 6:30 gostujoče ekipe. Tudi v 2. četrtini so naše igralke dosegle enako število točk, tako da se je prednost še povečala. Tudi v drugem polčasu so bile Avstrijke izredno razpoložene v napadu, tako da so se ustavile šele pri 111 točkah.

Statistika tekme, Felix Zasavje : Team Kärnten


Kljub dvema visokima porazoma so igralke prikazale borbeno igro, upoštevati pa je potrebno tudi dejstvo, da je zasavska ekipa izredno mlada, saj je bila povprečna starost naše ekipe na turnirju manj kot 13 let. Po štirih odigranih tekmah imajo naše igralke zmago in tri poraze.


#EnaEkipaEnoSrce

Novice