Osnovna šola Toneta Okrogarja gostila nov turnir Zasavske lige

V sredo, 16. 4. 2024 je igralke in igralce do 11 let čakalo nadaljevanje bojev v Zasavski ligi. V uvodnem srečanju sta se med seboj pomerila dekleta iz Zagorja in Hrastnika. Slednje so sicer danes nastopile v nekoliko okrnjenem številu in tako bile prisiljene skozi večino srečanja loviti zaostanek za Zagorsko ekipo. Zagorjankam je skozi celotno srečanje uspelo prikazati izredno lepo in ekipno igro, ki jim je ob koncu zagotovila tudi prepričljivo zmago na prvi tekmi današnjega dne. Kljub porazu so tudi Hrastničanke skozi tekmo prikazale nekaj zelo lepih trenutkov, s katerimi so navdužile gledalce.

Felix Zagorje : Felix Hrastnik 51:10 (16:2, 13:4, 12:4, 10:0)

V nadaljevanju pa je obe naši ekipi čakal še spopad proti igralcem iz Košarkarskega kluba Rudar. In kot prve so se fantom zoperstavile Hrastničanke. Žal pa se je številčna premoč nasprotne ekipe odražala tudi na drugi tekmi, na kateri so naše igralke kljub prikazani borbi igri in veliki želji po zmagi na koncu fantom morala priznati premoč.

Felix Hrastnik : KK Rudar 5:67 (0:22, 3:11, 2:20, 0:14)

Za konec pa so si zmago proti Rudarju poskusile priigrati še igralke iz Zagorja. Zagorjanke so v srečanje vstopile nekoliko zadržano in posledično relativno visoko izgubila prvi četrtino. Vendar pa je se je stanje na igrišču vidno spremenilo že v pričetku druge četrtine, ko so Zagorjanke prikazale povsem drugačen obraz in si z agresivno igro v obrambi uspele zagotoviti zmago v drugi četrtini. Dobra igra se je nadaljevala tudi v preostanku srečanja, v katerem so naše igralke poskušale kaznovati vsako napako nasprotne ekipe in se še nekoliko približati fantovski zasebni. Vendar pa je bila prednost iz uvoda srečanja enostavno prevelika in našim igralkam v izdihljajih srečanja onemogočila borbo za zmago.

Felix Zagorje : KK Rudar 14:43 (4:18, 5:4, 0:8, 2:7)

Novice